Архивисти, които купили купчина CD-та по време на гаражна разпродажба

...
Архивисти, които купили купчина CD-та по време на гаражна разпродажба
Коментари Харесай

Хиляди невиждани кадри от атентата на 11 септември се появиха на CD-та от гаражна разпродажба

Архивисти, които купили купчина CD-та по време на гаражна ликвидация са разкрили на тях 2400 фотоси от Световния търговски център, снимани директно след офанзивите на 11 септември 2001 година.

Те наподобява са снимани от неидентифициран за в този момент строителен служащ, който е взел участие в почистването след разрухата.

Дисковете са били в неприятно положение, само че информацията е била избавена. Има фрагменти както от земята, по този начин и от горе. Виждате се хората, които неуморно работят, виждат се следствията от офанзивата.
Снимките са качени във Flickr – може да разгледате всички тях като кликнете ТУК.
Близо 3000 души починаха в резултат на атентата, който засегна Световния търговски център в Ню Йорк, Пентагона и Пенсилвания.

„ Обикновено тези неща остават незабелязани по време на разпродажбите. Често свършват на боклука, по този начин щеше да стане и, в случай че нещо не ни беше подтикнало да ги вземем. Чудо е, че успяхме да изтеглим информацията толкоз дейно. Състоянието на дисковете беше неприятно. “, споделя доктор Джонатан Бърджис, чийто сътрудник Джейсън Скот е взел дисковете.

За в този момент и двамата не съумяват да намерят фотографа или негови близки. Много от работилите на мястото по-късно страдат от заболявания. Възможно е да е умрял. Смята се, че към 400 хиляди души са били изложени на токсични замърсявания или са били ранени.

Те считат, че шерването на фотосите е вярно за човечеството. Предлагат на всеки, който се почувства допрян от тях да подари пари за някаква идея по желание.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР