АрхивЕто какво съобщават от синдикалната федерация на служителите в МВР:Синдикалната

...
АрхивЕто какво съобщават от синдикалната федерация на служителите в МВР:Синдикалната
Коментари Харесай

Полицаи застават редом до медицинските сестри на пореден протест

 Архив
Ето какво оповестяват от синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи:

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) декларира, че поддържа справедливите претенции на медицинските експерти, които ще бъдат декларирани за следващ път на проведения митинг на 11 септември 2019 година в столицата. 

От СФСМВР считат, че ниското в допълнение възнаграждение за нощен труд на хора, които избавят човешки животи е освен неприлично, само че и граничещо с унижението. Идентично е възнаграждението и на  българските служители на реда и пожарникари, което слага за следващ път под подозрение, до каква степен бранш " Сигурност “ и работещите в него са приоритет за държавното управление на Република България.  

Повече от една година, СФСМВР в партньорство с КТ " Подкрепа “ и Български лекарски съюз (БЛС) осъществят акция под надпис " За почтени условия и възнаграждение на нощния труд “, която представителите на политическите партии неглижират освен като претенции, само че и като проблем, който да бъде разискван обществено.  

СФСМВР поддържа, както настояванията за почтено възнаграждение, по този начин и заявеното от медицинските експерти предпочитание да бъдат зачетени конституционните им права и да им се разреши да се сдружават в обособени съсловни организации, които да ги съставляват и да отстояват и пазят техните професионални ползи.

От Федерацията, декларират, че е извънредно време минималното в допълнение заплащане за нощен труд да бъде обновено и да бъде променено националното законодателство. Управителният съвет на СФСМВР е уверен, че в случай че това не се случи, митингите на експертите от разнообразни сектори няма да спрат, тъй като това е проблем, който би трябвало да откри своето трайно и заслужено решение. 

От Синдиката приканват всички свои членове, които имат опция да се причислят и да поддържат митинга на 11 септември 2019 година в 15:00 часа, тъй като " Заедно можем повече “. 

СИНДИКАЛНАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) е най-голямата синдикална организация в Министерство на вътрешните работи. Основана е през февруари 2009  година, директно след спонтанните полицейски митинги от края на 2008 година. В момента в СФСМВР членуват над 10 000 чиновници на Министерство на вътрешните работи – както  служители на реда, пожарникари и спасители, по този начин и държавни чиновници и лица, работещи по трудово правно отношение, заети във всички посоки на активност на Министерство на вътрешните работи.

Основна цел на СФСМВР е отстояването и отбраната на главните социално-икономически ползи и права на членовете си в областта на трудовите и служебни връзки, общественото и здравно обезпечаване, безвредните условия на труд, подпомагането, обезпечаването на високо витално ниво и професионална реализация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. 

СФСМВР се афишира уверено против корупцията, недостига на обществен разговор и незаинтересоваността от положението на системата за вътрешна сигурност в страната.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР