АрхивЕто какво гласи информацията, изпратена от Герчо Герчев, предоставена и

...
АрхивЕто какво гласи информацията, изпратена от Герчо Герчев, предоставена и
Коментари Харесай

Туроператор от Варна съветва колеги как да привличат контрагенти и клиенти в чужбина

 Архив
Ето какво гласи информацията, изпратена от Герчо Герчев, предоставена и за Varna24.bg :

" Наближава краят на изключителното състояние в България във връзка в коронавирусната пандемия. Дойде време за надлежно прес-съобщение до нашите контрагенти и клиенти в чужбина. Тъй като министерството на туризма продължава да неглижира този значим детайл от рекламата в чужбина, приготвих за изпращане къс текст с който разказвам настоящето положение в страната. Ако и вие решите да информирате своите контрагенти в чужбина, можете да им изпратите сходни текстове.

В България стартира последователното облекчение на ограниченията за битка с корона вируса, при съблюдаване на противоепидемичните условия.

След като в интервала 20-26 април заболеваемостта в страната доближи и отмина упования пик, в края на април отпадна наложителното носене на защитни маски на улиците и бяха позволени разходките в градските паркове, а от 03.05 и в планините. От 4 май е позволено самостоятелното спортуване навън (тенис, колоездене, лека атлетика, голф). Отворени са плувните комплекси и басейни. От 06.05 стартират работа откритите градини и тераси на заведенията за хранене и сладкарниците, ще отпаднат и рестриктивните мерки за излизане/влизане от регионалните градове.

От началото на коронавирусната пандемия до 04 май в България са доказани 1632 болни от корона вирус (при население на страната малко под 7 000 000 души). Заразените биват установявани с PCR проби. 308 са излекувани. 75 са умряли (най-често това бяха хора с тежки съпътстващи заболявания). Благодарение на дейната работа на държавното управление, през този интервал не се позволи претоварване на болничната система в страната.

Досега в България беше въведен много демократичен ограничаващ режим. Можеше безкрайно да се излиза от домовете за отиване на работа, покупка на храна, медикаменти, или други ежедневни потребности. Почти всички магазини бяха отворени, като в тях се влизаше при ограничаващ режим. Често на влизане в огромните магазини, клиентите получаваха безвъзмездни еднократни защитни маски. Нямаше изчезнали артикули. Ресторантите можеха да работят единствено като продават подготвени ястия за консумация в къщи. Хотелите можеха да работят, като храненето в тях се провежда като рум сервиз по стаите. Границите бяха отворени за филантропични пътувания. За интернационалния товарен превоз бе основана специфична организация за бързо прекосяване на българските граници и обезпечени вътрешни " зелени " коридори.

България има лично производството на защитни дрехи, шлемове, маски и дезинфектанти, сертифицирани като висококачествени от способените служби на Европейския съюз. Затова в страната няма липса на такива защитни средства, даже към този момент стартира експорт на лимитирани количества от тях.

Очаква се летният сезон 2020 да стартира през втората половина на юни. Хотелите, заведенията за хранене и другите посещавани от туристите обекти се приготвят да работят съгласно противоепидемичните условия.

Морските курорти се приготвят да работят интензивно най-малко до края на септември, когато времето по българското Черноморие продължава да бъде доста положително за плажна отмора. Очакванията са за по-къс, само че задоволително добър сезон ", гласи текстът, квалифициран от Герчо Герчев за облекчение на сътрудниците му.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР