АрхивБроят на регистрираните остри респираторни заболявания съобщени от ОПЛ, които

...
АрхивБроят на регистрираните остри респираторни заболявания съобщени от ОПЛ, които
Коментари Харесай

РЗИ-Варна с точни данни за броя на болните през изминалата седмица

 Архив
Броят на записаните остри респираторни болести обявени от ОПЛ, които не са включени в сентинелното наблюдаване е 568 случая против 642 от миналата седмица. Заболелите от грип за интервала са 39 случая против 45 от миналата седмица.

На 07.02.2020г. се състоя третото съвещание на Областната оперативна комисията за управление, съгласуваност и надзор в битката с грип и ОРЗ. След разглеждане и разискване на епидемиологичната конюнктура беше взето решение за анулация на Грипната зараза на територията на Община и Област Варна и на разпоредените противоепидемични ограничения, считано от 08.02.2020 година

Усложненията от остри респираторни болести са 105, клинично изявяващи се като: бронхити – 60 и пневмонии - 45. В имунизационният кабинет през отчетния интервал са минали общо 16 лица. Проведени са 7 имунизации, най-вече на заминаващи моряци. С ваксина срещу жълта тресчица са обхванати 4 лица. В кабинета за анонимно и гратис консултиране за СПИН (КАБКИС) са минали и изследвани 12 лица. Извършени са 26 епидемиологични изследвания на заболели с остри заразни заболявания (ОЗБ).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР