АрхивСпоред законодателството сграда с кота корниз 15 метра, което е

...
АрхивСпоред законодателството сграда с кота корниз 15 метра, което е
Коментари Харесай

Арх. Бузев: Естакада на две нива на кръстовището до Двете кули ще разтовари трафика

 Архив
" Според законодателството постройка с кота корниз 15 метра, което е над 6 етажа, е висока. По света небостъргачи се назовават здания над 30 етажа. Несериозно е 10-етажна постройка да се назова небостъргач и този термин би трябвало да бъде дефиниран в законодателството. По тази логичност постройките на Община Варна и хотел " Черно море " са небостъргачи. Те са строени през предишния век, а през този се стига най-вече до 12-ти етаж, тъй като инвестицията е висока. На нашия пазар няма огромен вложител, който да си разреши построяването на висока и знакова постройка ".

Бузев напомни, че съгласно устройствения проект на Варна безкрайно като височина строителство може да има в региона на пристанището и на Островната зона.

Резултатите от изследването за така наречен Дупка в центъра на Варна, в което присъединяване взеха над 3000 души, ще бъдат оценени от гилдията на архитектите и ще се направи селекция на съответните функционалности на пространството. Те ще залегнат в заданието за планиране, за което ще бъде разгласен интернационален конкурс.

" Категорично няма да има търговски център, каквато е била концепцията през предишния век. Автомобилното паркиране също е отречено, което е хубаво. Варненци желаят да има още места за просвета и изкуство. От проектантска точка това е извънредно пространство, защото има три културни пласта - Византия, Рим и Османската  империя. Смятам, че там би трябвало да бъде построен културен център и посредством мултимедия да бъде показано историческото ни завещание ".

На улица " Цар Симеон ", където при ремонтни действия беше открита югозападната врата на античния град Одесос, ще бъде завършен археологичен парк. В идващия общински бюджет ще бъдат заложени средства за откриване на цялата археология, добави още Бузев.

Строителството на метода за качване на Автомагистрала " Хемус " от улица " Атанас Москов " ще стартира до дни, сподели още Бузев. Според него за влизащите от автомагистралата по бул.   " Владислав Варненчик " би трябвало да бъде построена естакада на две равнища в региона на кръстовището на Двете кули, с цел да се разтовари трафикът.

Доизграждането на бул. " Цар Освободител " може да се осъществя с минимални отчуждавания на частни терени, изясни основният проектант.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР