Архитектурните политики на градовете и трансформацията на публичните пространства; развитие

...
Архитектурните политики на градовете и трансформацията на публичните пространства; развитие
Коментари Харесай

София и Москва с общи политики за развитие на градските пространства

Архитектурните политики на градовете и трансформацията на обществените пространства; развиване на пешеходни зони и места за просвета, на градския превоз и различни способи на напредване. Това са част от концепциите, които София и Москва развиват. Големите градове вземат решение общи провокации и насочват визиите си за развиване към сходни цели в градоустройствено отношение. Това разясниха обществено в първото събитие "Разговори за града " в наличието на кмета на София Йорданка Фандъкова основните архитекти на София и Москва – арх. Здравко Здравков и арх. Сергей Кузнецов.

Градовете имат и общи проблеми за решение: благоустрояване и разширение на тротоарите, засаждане на повече дървета по тях, възстановяване на организацията на паркиране, понижаване на рекламата в града, поправяне на фасадите на постройките и унищожаване на въздушните кабелни мрежи, възстановяване на осведомителната система на града, образуване на повече културни събития навън.

"Впечатляващ е резултатът, който Москва е постигнала за последните години. Мащабите са разнообразни, само че е значима посоката " – сподели също кметът Фандъкова. Преди една година в София беше показан отчетът на датския урбанист проф. арх. Ян Геел "София – град за хората ", който е работил и за Москва.

Арх. Здравко Здравков показа направеното през тази минала година в осъществяване на рекомендациите в отчета, както и някои от идните действия, по които към този момент се работи.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР