Архитектурните композиции за сядане на площад Славейков са разчленени и

...
Архитектурните композиции за сядане на площад Славейков са разчленени и
Коментари Харесай

Фандъкова: Композициите за сядане на площад "Славейков" станаха пейки

Архитектурните композиции за сядане на площад " Славейков " са разчленени и към този момент са пейки, сподели през днешния ден пред публицисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Според нея това е по-доброто решение.

Разликата е, че скамейка в ценоразписа за Зона 2 коства сред 850 и 1290 лв., както Фандъкова изясни по Българска национална телевизия. Докато скамейка, получена от разчленяване на " комбинация ", излиза 2125 лв.. И е без облегалка и се сяда на лят (гол) камък на половината от тях.

Формата на композициите е създадена от архитектурно студио А.Д.А. По първичния план те би трябвало да образуват квадрат към дърветата на площада и по тази причина там не се плануват елементарни пейки. Дали проектантите са съгласни с разчленяването на композициите, арх. Радомира Методиева от А.Д.А. изясни:

" Имахме разискване с възложителя (Столична община) и взехме решение, че по този начин ще бъде по-удобно за прилагане и това се възприема от хората. "

На въпрос не е ли прекомерно скъпо, скамейка без облегалка да коства 2125 лв., арх. Методиева отговори: " Ами, колкото е, толкоз. Аз с цени не се занимавам. Фирмата-изпълнител си избира материалите, които дават отговор на спецификациите. "

Поставените пейки на площад " Славейков ", които са 15 на брой плюс една квадратна комбинация за сядане излизат общо 40 375 лв.. С плана си за ремонт на ул. " Граф Игнатиев " и площадите " Славейков " и " Гарибалди " архитектурно студио А.Д.А. завоюва състезанието, проведен от Столична община през 2013 година Наградата за победилия план бе 350 хиляди лв..

Всичко, което би трябвало да знаете за: Ремонтите в центъра на София (82)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР