Архитектурната фирма BIG на датчанина Бярке Ингелс е известна с

...
Архитектурната фирма BIG на датчанина Бярке Ингелс е известна с
Коментари Харесай

Ски писта на покрива

Архитектурната компания BIG на датчанина Бярке Ингелс е известна с революционните си планове, които съвсем постоянно са на границата на футуризма и иронията. Последното й създание е лятна ски писта върху покрива на завода за преправка на боклуци в Копенхаген.
 Снимка 408221

Пистата е част от желанието на завода да сътвори пространство за спортни интензивности и въпреки към момента едвам половината от нея да е подготвена, имаше запалянковци, които да я тестват.
 Снимка 408222

Тя е взаимен план на BIG със SLA Architects и, когато бъде приключена през април тази година, ще доближи дължина от 400 метра. Тя потегля от най-високата точка на покрива на завода, като прави завой от 180 градуса по средата си.
 Снимка 408223

Общата повърхнина на пистата е 10 хиляди квадратни метра, които са покрита със специфичната повърхнина за летни писти на компанията Neveplast.
 Снимка 408224

Изборът на зеления й цвят не е инцидентен - като се изключи че няма да се цапа колкото бялото, той символизира и работата на завода изпод, който трансформира боклуци в сила.
 Снимка 408225

Освен пистата, на покрива на завода може да се употребява 85 метра висока стена за катерене, няколко алеи за разходка, кафетерия и места за отмора.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР