Архитекти триумфираха на двойки мъже в поредния турнир на семейната

...
Архитекти триумфираха на двойки мъже в поредния турнир на семейната
Коментари Харесай

Излъчиха шампионите на Santa Marina Open II

Архитекти победиха на двойки мъже в следващия шампионат на фамилната тенис и СПА верига Уикенд тур. Симеон Симеонов и Тихомир Казаков играха най-убедително от 13-те двойки в Santa Marina Open II и справедливо подвигнаха купите. Във финала тандемът се наложи с 6:3 над Денис и Божидар Николови, и демонстрирайки чудесно въодушевление сподели за какво комплексът до Созопол е една от обичаните им дестинации.

На сингъл мъже първенец стана Станислав Иванов, който във финала записа необикновен поврат против един от любимците за купата Едиз Батран. Двамата чудесно познават играта си и нееднократно са се изправяли един против различен. Този път Едиз поведе с 4:1, само че в идващото си подаване позволи противникът му да дръпне с 40:0 и загуби гейма си. Последваха четири следващи гейма за Станислав, който изпусна два мачбола, само че с желязно успокоение и убеденост завоюва купата с 6:4.

При дамите Цветелина Гочкова от Варна извоюва първото място в конкуренцията на 14 състезателки, което е връх за веригата. На финала тя се изправи против Виктория Станчева, като за варненката това беше шести мач в разнообразни формати за деня. Показвайки забележителна физика, след замяна на пробиви със съперничката си в първите четири гейма, Гочкова отстрани грешките от играта си и взе мача с 6:2.

На смесени двойки купата отиде в Търговище – при Цвети Мирева и Стоян Мирев, които победиха в срещата за първото място варненците Цветелина Гочкова и Атанас Атанасов с 6:2.

Голямата изненада в Santa Marina Open II сервира Стефан Узунов, който в профил първенеца от Therma Village Open Стоян Мирев още на осминафинал. Големите награди на шампионата взеха Александра Геренска, Марин Барнеков и семейство Илиеви от Търговище, които направиха своите първи стъпки в тениса. Всички те завоюваха уикенд за двама в Санта Марина.

Специален интерес провокира и тенис лагерът за начинаещи и напреднали, част от Santa Marina Open II. В заниманията на лицензирания инструктор Денис Кемал се включиха бъдещи първенци от цяла България, които от петък до неделя научиха главните удари в тениса, разпоредбите на играта и направиха първите си разигравания.

По традиция последният морски шампионат на Уикенд тур за годината предложи на състезателите и околните им доста тенис и благоприятни условия за занимания и отмора. В Santa Marina Holiday Village пристигнаха повече от 50 играчи от всички краища на България, като имаше представители от Петрич до Търговище, от София, Пловдив, Казанлък и Варна. Този път феновете съчетаха потребното с приятното и в събота вечер изгледаха мача на Григор Димитров от откритото състезание на Италия в далян „ Чайка “, като направиха професионален анализ на играта му.

Следващите съревнования на Уикенд тур са в комплекс Uva Nestum Wine & SPA от 2 до 4 октомври, и в Интерхотел Сандански от 16 до 18 октомври. И за двата шампионата има свободни места, а записването става през уеб страницата на веригата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР