Архитекти от Италия, Франция, Русия и България продължават във втората

...
Архитекти от Италия, Франция, Русия и България продължават във втората
Коментари Харесай

Само една българско архитектурно бюро се класира в конкурса за "Св. Неделя"

Архитекти от Италия, Франция, Русия и България не престават във втората фаза на състезанието за нов образ на площад " Св. Неделя ", заяви профилираният уебсайт за архитектура и строителство gradat.bg.

Седем от общо 14 участници не престават в идващия стадий на състезанието. След като изтече 10- дневният период за обжалване Столичната община ще предложения определените седем колектива да показват идейни планове за реконструкцията на площада. Очаква се в края на ноември да бъде определен спечелилият, на който ще бъде предоставено изработването на окончателния план.

Одобрените претенденти са:

· Консорциум: OW/MA/CL (УУ/МА/КЛ) с членове на консорциума: One Works, Maofficina, Сracknell
· Студио Паола Вигано
· " Конкурент-90 " ЕООД
· Студио Вилмот
· Студио Фуксас
· Обединение AI Architects LLD, CLAB Architettura, Юрий Шередега, Дина Дридзе, Евгений Ширинян
· Обединение " ДжиТиЕрЕф & Студио Морфе " с участници в обединяването: Студио " Морфе " и " Джовани Тортели Роберто Фрасони Аркитети ".
Идеята за интернационален архитектурен конкурс за реорганизация на пространството към софийския храм пристигна откакто екипът на датския урбанист Ян Геел разказа църквата като " най-самотната в света " и предложи пространството на оживеното кръстовище към нея да се трансформира в пешеходно.

Това е вторият опит за избор откакто изискванията на предходния конкурс бяха разкритикувани от професионалната общественост, тъй като давали тежест на механически и финансови вместо на креативен параметри.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР