Архитект Борислав Игнатов, председател на Камарата на архитектите в България,

...
Архитект Борислав Игнатов, председател на Камарата на архитектите в България,
Коментари Харесай

Експерт: Паметникът на Съветската армия да е с надпис България на всичко

Архитект Борислав Игнатов, ръководител на Камарата на архитектите в България, предложи паметника на руската войска в София да е с герба на страната и надпис " България над всичко ", както и камбана, която да бие на всеки час.
Според Игнатов демонтирането на този паметник, който е най-високият в София, ще е мъчно и ще докара до замърсяване, съобщи той в предаването " Лице в лице " по бТВ. 
Той добави, че това е негова персонална концепция, която той не обвързва с работата си в Камарата.
Затова той предлага да се употребява постаментът, като на него се слага гербът и камбаната. Архитектът уточнио, че под " България над всичко " има поради България над персоналните ползи, а не над другите страни. Той отхвърли подозрението, че това е националистически девиз. 
" Монументът е извърнат назад на скулптурните правила и е осветлен в тил, което е погрешно ", съобщи той. 
Паметникът има преобладаваща роля на непознатия боец, който е в София. През десетилетията този монумент постоянно буди смесени усеща - от разбиране до цялостно отказване. Затова съгласно мен има смисъл да бъде преобразуван. Той може да издигне българската държавност над всичко останало. 
Има писмо от скулптора Любомир Далчев, който е бил заставен да вмъкне фигурата на един комисар, който скапва динамичността на стремежа на групата. 
Игнатов разкритикува остро и ремонта на " Граф Игнатиев ". 
" Това трябваше да е ремонт за идващите 100 години, а той към този момент е почнал да се разпада ", сподели архитектът. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР