Архитект Борислав Игнатов е най-вероятният кандидат за кмет на София

...
Архитект Борислав Игнатов е най-вероятният кандидат за кмет на София
Коментари Харесай

Архитект Борислав Игнатов е най-вероятният кандидат на "Демократична България" за кмет на София

Архитект Борислав Игнатов е най-вероятният претендент за кмет на София на обединяването " Демократична България " (ДСБ, " Да, България " и " Зелено придвижване " ), потвърдиха за " Дневник " източници от обединенията. Те прецизираха, че диалозите ще вървят до последния миг и, въпреки и малко евентуални, изненади не са изключени.

Претендентът, който ще се включи в изборите на 27 октомври, ще бъде разгласен на следващия ден на Езерото с лилиите в Борисовата градина. Там ще бъде обявено и името на лидера на листата на групировката за общински съветници в столицата. Останалите претенденти в нея ще бъдат обявени по-късно. Срокът за регистрация е до 24 септември.

Борислав Игнатов, чието име нашумя в последно време с концепциите да сложи националния герб върху паметника на руската войска в центъра на София или да го покрие със зеленина, е роден през 1972 година във Варна. Председател е на Камарата на архитектите в България от 3 година Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) в София, след което е специализирал в Колумбийския университет в Ню Йорк. Според формалната му автобиография е работил като проектант в Ню Йорк, Сиатъл и Хонг Конг. В Съединени американски щати е проектирал е лечебни заведения, университети и жилищни здания. В портфолиото му има музеи, офиси и летищни терминали.

Борислав Игнатов е проектирал високотехнологичната " Къщата Дърво " във Варна, която е единствената българска постройка, включена в влиятелния алманах " 1000 x European Architecture " ( " 1000 х Европейска архитектура " ) на издателството - Braun Publishing. В същия брой са показани здания на паметните архитекти Сантяго Калатрава, Норман Фостър и Заха Задид.

Методи Лалов се чака да оглави общинската листа

 Методи Лалов
© Георги Кожухаров

Методи Лалов

До последно за кандидат-кмет е обсъждано името и на съдията Методи Лалов. Възможно е той да води листата за общински съветници на " Демократична България ". Лалов е някогашен ръководител на Софийския областен съд. Той съобщи предходната седмица, че не изключва опцията да се кандидатира за кмет на София. Лалов посочи тогава, че с цел да се случи това, някой би трябвало да му се довери и да го поддържа.

Седмица по-рано Лалов разгласи, че напуща правосъдната система. Той подаде оставката си пред Висшия правосъден съвет, като посочи, че достойнството и достолепието не му разрешават да следи по какъв начин правосъдната власт прави следващата крачка към своята крах ", визирайки кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор, която е единствена и няма опция. Той разкритикува и решението на някогашния ръководител на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, който след подадената оставка от поста изиска да се върне на работа в Специализираната прокуратура.

" Демократична България " е обединяване на Демократи за свободна България (ДСБ), " Да, България " и " Зелено придвижване " (доскоро партия " Зелените " ). Плановете на трите партии за локалните избори е да се явят в една коалиция в цялата страна. Очаква се локалните структури на трите обединения да се схванат по места и да повдигнат единни кандидатури. Възможни са и по-големи обединения.

Досега единствената публично оповестена кандидатура за кмет на София е на водача на гражданската организация " Спаси София " Борис Бонев.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (31)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР