Архимандрит Дионисий, който иска забрана за всички, ратифицирали Истанбулската конвенция,

...
Архимандрит Дионисий, който иска забрана за всички, ратифицирали Истанбулската конвенция,
Коментари Харесай

Църквата се разграничи от Дионисий, скандалите около него не са един и два

Архимандрит Дионисий, който желае възбрана за всички, утвърдили Истанбулската спогодба, да влизат в храм, няма право да приказва от името на църквата. Светият Синод се разграничава публично от него, оповестиха от там.

Той провокира редица кавги в последните няколко години.

ВИЖТЕ ДИОНИСИЙ В ГАЛЕРИЯТА НИ - ЗАРЯТА ЗА ВЕЛИКДЕН И ДОМА МУ

Устатият отец си навлече не една и две рецензии през годините - около избирането му за свещеник, през оглавяването на "Александър Невски " и изгонването на мирянин от защитата в храма.

Помните евентуално и зарята за Великден през 2016 година - негова концепция. Той назова и демократична паплач всички, които са "за " ратификацията на конвенцията, която провокира митинги. Във фокуса на медиите бе и златният му дом - Той е взел участие и при раздаването на архонтски трофеи.

Светият Синод се разграничи от него, въпреки да е срещу конвенцията - и да провежда молебствия в храмовете против нея.

Съветът на Европа опроверга лъжите за Истанбулската спогодба

Българска социалистическа партия е публично срещу Истанбулската спогодба

Сваленият след кавги

предстоятел на катедралния храм е завел правосъдно дело против българския патриарх Неофит и против Ловчанския митрополит Гавриил, заради което против него е заведено Църковно-наказателно дело и той се намира под каноническо забраняване от свещенослужение. Това заяви отделът "Връзки с обществеността " при Светия синод на БПЦ.

Миряните го упрекнаха, че кичът и светският дух нямат място в духовното. Дионисий е болен от кич и би трябвало да бъде оздравял “, разясниха преди близо две години съперници на архимандрит Дионисий. Повод за това е зарята на Великден пред "Александър Невски ", която учидила митрополитите. Тогава Дионисий се отбрани и попита за какво да може заря за мутрите.

Архимандрит Дионисий: Заря за мутра може, за Великден - не

Стигна се и до мутри вътре в храма - през май 2016 година неделната литургия приключи със скандал и изпъждане на миряни. Едри богомолци избутаха юноша, задал въпрос на Дионисий.

Дионисий е роден като Димитър Бойков Мишев през 1981 година в София

През 2014 година архимандритът трябваше да бъде ръкоположен за свещеник. Тогава обаче се заприказва по какъв начин е взел участие в раздаването на трофеи архонт - най-много на предприемачи, и присъединяване му в служби с ордени, непризнати от църквата. Не бе ръкоположен за свещеник, само че оглави "Александър Невски " и вкара такса от 5 лева за миряни.

Прави усещане, че архимандрит Дионисий тъне в голям разкош. След абсурда през 2016 година той пусна камера в дома му - в неговите 67 кв.м. преобладаващ цвят е златистият – както на тапетите, по този начин и на завесите и по рамките на огромните огледала. Има камина, богата орнаментика по стените, огромен тв приемник, добре обзаведена кухня и просторна всекидневна. „ Аз съм си тук в моя манастир”, споделя духовникът.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР