Архимандрит Дионисий е с наложена забрана за извършване на богослужения,

...
Архимандрит Дионисий е с наложена забрана за извършване на богослужения,
Коментари Харесай

Светият синод: Дионисий е със забрана за богослужения и не изразява позицията на църквата

Архимандрит Дионисий е с наложена възбрана за осъществяване на богослужения, против него се води църковно-наказателно дело и не може да е изразител на мнения на Светия синод. Това подчертаха в своя позиция от Българската православна черква.

Духовникът е деен участник в антиправителствените митинги у нас. "Поради зачестили обществени изяви и изявления по политически тематики в медийното пространство, и присъединяване в разнообразни мероприятия на архим. Дионисий (Мишев), Св. Синод на БПЦ-БП е задължен да напомни следното: против него има и заведено църковно-наказателно дело за първостепенни канонически нарушавания ", се споделя в позицията.

"Архим. Дионисий (Мишев) не е и не може да бъде изразител на мнения на Българския патриарх и Светия Синод на Българската православна черква – Българска патриаршия. Всички изявления, дейности и апели на архим. Дионисий (Мишев) да се смятат за негово частно мнение, което по никакъв метод не показва позицията на Българската православна черква ", пишат от Синода.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР