Архиерейският събор на Сръбската православна църква (СПЦ) потвърди днес позицията

...
Архиерейският събор на Сръбската православна църква (СПЦ) потвърди днес позицията
Коментари Харесай

За сръбската православна църква Косово е част от Сърбия

Архиерейският събор на Сръбската православна черква (СПЦ) удостовери през днешния ден позицията на СПЦ, че Косово е " неразделна част от суверенната територия на Сърбия " и отхвърля като " неприемлива " всяка смяна в статута на Косово, която води или към признание на Косово като самостоятелна страна или всевъзможен тип териториално разделяне, без което разграничението не е допустимо ", съобщи БГНЕС. 
В изказване след постоянната майска сесия съборът на СПЦ отхвърли решения като признание или разделяне, заявявайки, че " това неизбежно ще докара до изгонването на болшинството от останалите сръбски хора, живеещи в мнозинствените албански общности в Косово, и към неоценими вреди на сръбското духовно и културно завещание “.
Съборът също по този начин оцени, че това отношение не значи по никакъв метод да се поддържа концепцията за така наречен замразени спорове, " само че приканва " всички политически фактори да продължат разговора, без напън и изнудване ".
„ Ето за какво ние мощно насърчаваме всеки виновен разговор, който следва да способства за върховенството на закона и закона и помиряването сред всички народи, живеещи в Косово като южна провинция на Сърбия “, се споделя в изказването на събора на СПЦ..
Сръбският президент Александър Вучич в понеделник, по покана на патриарх Ириней разиска косовския въпрос с членовете на архиерейския събор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР