Архиепископ Хризостом II, глава на автокефалната църква на Кипър, почина

...
Архиепископ Хризостом II, глава на автокефалната църква на Кипър, почина
Коментари Харесай

Почина главата на Кипърската православна църква

Архиепископ Хризостом II, глава на автокефалната черква на Кипър, умря на 81 години след дълга борба с рака, написа Cyprus Mail. Според известие на неговите лекари архиепископът е умрял в 6.40 сутринта в понеделник.

Хризостом II беше интронизиран като архиепископ през ноември 2006 година

Роден като Херодотос Деметриу на 10 април 1941 година в Тала, Пафос, той губи татко си на десетгодишна възраст. След като приключва главно учебно заведение, две години по-късно, той става послушник в манастира " Свети Неофит " в Пафос, откъдето продължава образованието си, като приключва гимназия през 1963 година

През 1968 година той записва висше обучение по теология в Атинския университет, което приключва през 1972 година На 19 октомври 1972 година той е определен за свещеник на манастира " Свети Неофит ".

През февруари 1978 година Хризостом е определен за свещеник на Пафос. След пенсионирането на архиепископ Хризостом I през 2006 година заради заболяването на Алцхаймер, Хризостом II беше разгласен за местоблюстител до избирането му за архиепископ на 5 ноември 2006 година Той беше интронизиран седмица по-късно на 12 ноември в катедралата " Свети Никола " в Никозия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР