Археолозите в Египет съобщиха сензационната новина, че е възможно да

...
Археолозите в Египет съобщиха сензационната новина, че е възможно да
Коментари Харесай

Световна сензация! Откриха гроба на Клеопатра

Археолозите в Египет оповестиха сензационната вест, че е допустимо да са разкрили гробницата на Клеопатра и Марк Антоний. Те са правили разкопки наоколо до Александрия, където са намерили гробница, за която допускат, че е точно тяхната.

Според историческите свидетелства Клеопатра се отравя, когато схваща, че Марк Антоний е мъртъв. Двамата би трябвало да са заровени в общ гроб, само че досега той не е откриван.

Археолозите считат, че този път находката им може да е фактически обвързвана с Клеопатра и Марк Антоний. Гробницата се намирал в област Тапосирис Магна наоколо до Александрия.

" Да, фактически е допустимо да сме разкрили дълго търсената гробница на Клеопатра и Марк Антоний, написа блиц. Мястото, където работихме, се намира на към 30 км от Александрия и точно за него предполагахме, че е обвързвано с тези исторически персони ", твърди египетският археолог Захи Хауас, представен от Mirror.

Той се надява, че ще открият и къде са положени костите и на Клеопатра, и на Марк Антоний.

" Знаем тъкмо къде да копаем. Надявам се, че в случай че фактически открием останките на Клеопатра, да разберем повече за нейната гибел - дали е била отровена или е направила самоубийство ", признава той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР