Археолозите са на мнение, че са на възраст между 17

...
Археолозите са на мнение, че са на възраст между 17
Коментари Харесай

Историческо! Копаеха За Диаманти, Но Откриха Статуетки На 200 Века! Пренаписват Историята, Ето Снимки!

Археолозите са на мнение, че са на възраст сред 17 000 и 19 000 години.

Някои особености на фигурите са извънредно любопитни.

Учените считат, че статуетките са направени посредством разтапяне и изтичане в шаблон, което допуска достигането до извънредно високи температури. Друга забавна детайлност е съществуването на железни топчета с идеално кръгла форма. Тези два детайла подсказват, че фигурите са направени чрез напреднала технология, която би трябвало да не е позната на хората от преди 17 000 години. Тези обстоятелства повдигат въпросите по какъв начин и по кое време тъкмо са били направени фигурите Номоли, както и какво изобразяват?

Статуите са част от редица митове в Сиера Леоне. Древните жители вярвали, че ангели са обитавали небесата. Един ден, като наказване, Бог трансформирал ангелите в хора и ги изпратил на земята. Фигурите Номоли в действителност съставляват тези ангели, като задачата им е да припомнят по какъв начин били прогонени от небесата.



Друга легенда гласи, че статуите са изображение на антични крале и вождове на Сиера Леоне, и че локалните племена Темне имали традиции и ритуали, в които се кланяли на фигурите като на крале. След време Темне били изтласкани от племената Менде и традициите и ритуалите, включващи фигурите Номоли били забравени.



Докато може би другите митове подсказват за това по какъв начин са били употребявани фигурите, нито една не подсказва какъв е произходът им.



Има доста разновидности на статуите Номоли. Някои са направени от талк, други от гранит или слонова кост. Размерите им са дребни – до 30 сантиметра височина. Цветовете варират – жълти, бели, зелени и кафяви. Повечето фигури изобразяват хора от разнообразни раси. Но има скулптури Номоли, които изобразяват хибриди сред хора и животни.

Едни от най-интригуващите фигури са тези с човешко тяло и глава на гущер. Други хибриди са сред човек и слон, леопард и маймуна. Повечето фигури са с неестествени пропорции, като главата нормално е несъразмерно огромна. Една от статуите изобразява човек, който язди слон, като индивидът е доста по-голям от слона, написа Аз знам. Дали това е показване на антична легенда за колоси в Сиера Леоне или просто е изображение без съблюдаване на физическите пропорции? Една от най-плашещите фигури Номоли е тази на огромен и заплашително изглеждащ възрастен човек с дете до него.



Изработването на статуите Номоли остава мистерия. Начинът, по който са направени изисква доста по-напреднала технология от тази, за която се допуска, че хората са имали преди 17 000 години. При рентгенови фотоси на някои от статуите, във вътрешността им е намерено железно топче с идеално кръгла форма. При някои от фигурите се вижда по какъв начин е сложено топчето, само че при други не. Как са съумели античните хора да изработят предмет с толкоз съвършена форма и по какъв начин са го сложили навътре в каменна фигура?

След извършени проби, учените откриват, че металната сфера е сплав от хром и стомана. Това е необичайно, защото най-ранното познато извличане на стомана е от 2000 години преди Новата епоха. Ако изчисленията са верни, от къде античните са взели стомана съвсем 15 000 години преди този момент?

По всичко наподобява, че фигурите Номоли пораждат повече въпроси, в сравнение с дават отговори. Кой ги е основал, каква технология е употребявал и каква роля са имали в бита на античните хора от Сиера Леоне? Това, което знаем е, че статуите са необикновено произведение на изкуството, останало от софтуерно напреднала антична цивилизация, за чието битие може би не подозираме.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР