Археолози ще наблюдават строителството на Софийския околовръстен път в участъка

...
Археолози ще наблюдават строителството на Софийския околовръстен път в участъка
Коментари Харесай

Археолози наблюдават изграждането на южната дъга на Околовръстното

Археолози ще следят строителството на Софийския околовръстен път в сектора от п. в. " Цариградско шосе " до п. в. " Младост " /км 35+260 до км 41+340/.

Агенция " Пътна инфраструктура " откри тръжна процедура за избор на реализатор, като срокът за подаването на предложения е до 19 септември. Стойността на публичната поръчка е 10 000 лева без Данък добавена стойност.

Процедурата е обусловена от Закона за културното завещание, като археологическото наблюдаване се прави по време на строителните действия, с цел да не се допусне да бъдат унищожени или застрашени незнайни археологически обекти.

6-километровата права ще бъде с две платна с по 3 ленти за придвижване в посока, междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари.

При пресичането на Софийския околовръстен път ще се изградят 4 пътни възела - п. в. " Стар Лозенски път ", п. в. Патриарх Герман ", п. в. " Самоковско шосе ", п. в. " Младост ". Ще бъдат построени 3 пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална. Предвидена е реорганизация на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни уреди, телекомуникации и други

Проектът ще се финансира със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 119 млн. лева без Данък добавена стойност. Изпълнител е " ГБС - Инфраструктурно строителство " АД.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР