Археолози откриха нещо наистина странно в изолирано средновековно гробище край

...
Археолози откриха нещо наистина странно в изолирано средновековно гробище край
Коментари Харесай

Откриха зъбат кит, погребан през средните векове по християнска традиция

Археолози откриха нещо в действителност необичайно в изолирано средновековно гробище край Английския канал. След триседмични разкопки те са се натъкнали на необяснима находка – деликатно изрязан гроб в пръстта, който е съдържал остатъци, които несъмнено не са били човешки, а на животно.

Откритието е направено на дребния остров Шапел Дом Хю край крайбрежията на Гърнси и разкрива античните остатъци на феодален дребен зъбат кит, който е заровен в земята. Археологът Филип Де Джърси от университета в Оксфорд твърди, че находката е прекомерно “странна, и нямаме концепция какво може да значи. Защо да си вършат целия този труд и да погребат толкоз точно млад зъбат кит? ”, задава разумния въпрос той.

Мистерията е огромна поради метода, по който китът е заровен, който недвусмислено сочи, че това не е просто закопаване на останките му, а предумишлено и доста деликатно осъществено заравяне. Тялото е било положено от Изток на Запад съгласно християнската традиция и учените са очаквали да открият гроб на духовник, за които се знае, че тогава са търсили леговище на острова. 

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР