Археолози откриха доказателства, че древните египтяни са транспортирали огромните блокове

...
Археолози откриха доказателства, че древните египтяни са транспортирали огромните блокове
Коментари Харесай

Падна една от най-големите тайни в историята! Ето как е построена Хеопсовата пирамида

Археолози откриха доказателства, че античните египтяни са транспортирали големите блокове гранит и варовик за Хеопсовата пирамида с дървени кораби по система от канали до пристанище, което е било напълно покрай основата на градежа, заяви в. " Дейли мейл ".

Древният папирус открит в пристанището Уади ал-Джарф. Той е написан от надзирателя Мерер, който отговарял за 40 служащи. Това е единственият действителен писмен роман на очевидец на градежа на Голямата пирамида в Гиза.

Мерер написа, че хиляди служащи са транспортирали 170 000 тона варовик по Нил в дървени кораби. След това блоковете са транспортирани по каналите до вътрешното пристанище. Мерер разказва също градежа на каналите и гигантските насипи, с които са отклонявали водата от Нил.

Каменните блокове са тежали по 2,5 тона. Гранитът е транспортиран от разстояние към 850 км от Асуан до Гиза. Варовикът е добиван по-близо. От епохи една от най-големите загадки е по какъв начин общество от бронзовата ера с толкоз едва развити технологии е успявало да направи това.

Хеопсовата пирамида е издигната към 2600 година прочие н. е.

Археологът Марк Лерер откри доказателства за покрит канал до Голямата пирамида. Известна е и церемониална лодка, издигната за фараона Хеопс. Тя е била предопределена за пътуването му в отвъдния свят, само че възобновяване ѝ дава информация за корабостроенето по това време.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР