Археолози от университета в Копенхаген, Дания, установиха, че племената таино

...
Археолози от университета в Копенхаген, Дания, установиха, че племената таино
Коментари Харесай

Археолози откриха изчезнала цивилизация в Карибите

Археолози от университета в Копенхаген, Дания, откриха, че племената таино - коренното население на Карибските острови, не са измрели в резултат на колонизацията на европейците, както се смяташе до момента, заяви Лента, като цитира СайънсАлърт.
Племената таино били открити от Христофор Колумб през 1492 година Смята се, че те измрели вследствие на експанзията на испанските завоеватели през 17-и век, когато почнали да страдат от донесени от чужденците заболявания и насилствената употреба в плантациите, споделя Българска телеграфна агенция.
Учените разкрили в "Пещерата на проповедника " на остров Елеутера, който е част от архипелага Бахамски острови, гробове на лукаяни - коренни поданици, които са роднини на таино. Специалистите извлекли добре съхранена ДНК от зъб на жена, живяла през интервала 8-10 век. Оказало се, че лукаяните са генетично близки със актуалните представители на араваките - индиански племена, които живеят в Южна Америка.
Освен това, що се отнася до живеещите на Карибските острови племена, близки с пуерториканците се оказаха точно лукаяните. Това демонстрира, че без значение от въздействието, което европейците оказали върху културата на локалното радикално население, някои групи таино оживели и се кръстосали с колонизаторите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР