Археологическите разкопки невинаги водят до откриване на находка. На студента

...
Археологическите разкопки невинаги водят до откриване на находка. На студента
Коментари Харесай

Студент откри череп на динозавър на 65 млн. години

Археологическите разкопки не всеки път водят до разкриване на находка. На студента по биология Харисън Дюран от Калифорния обаче му провървяло, тъй като при първото си присъединяване в разкопки разкрил динозавърски череп на 65 млн. години, осведомят " Лайф " и Българска телеграфна агенция.

Харисън още от детството си обожавал динозаврите. Затова не било изненадващо, че решил да свърже с тях живота си. На конференция студентът се срещнал с специалиста Майкъл Хеланд и двамата незабавно намерили общ език въз основата на увлечението си по динозаврите. Когато по-късно специалистът предложил на Харисън да взе участие дружно с него в двуседмични разкопки в Северна Дакота, младежът незабавно се съгласил.

Миналата година в същата околност Хеланд разкрил динозавърски череп и по тази причина решил да я изследва по-обстойно. Само няколко дни след началото на разкопките Харисън попаднал на череп на трицератопс, живял преди 65 млн. години. Става въпрос за най-значимата, само че не и единствената находка, открита по време на разкопките.

" В детството си бях пристрастен по динозаврите, по тази причина в този момент съм доста разчувствуван ", показа Дюран.

Трицератопсът бе кръстен Елис, на името на притежателя на терена, където бе открита находката.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР