Археологически музей - Варна ще бъде домакин на изложбата “Пътешествие

...
Археологически музей - Варна ще бъде домакин на изложбата “Пътешествие
Коментари Харесай

Деца в Пътешествие в древността с Археологически музей - Варна

Археологически музей - Варна ще бъде хазаин на изложбата “Пътешествие в древността ”, която ще открита на 24 февруари 2018 година (събота) от 10.30 часа на първия етаж в постройката на Археологическия музей - коридорът пред зала „ Праистория “. Изложбата ще бъде отворена за гости до 02 март 2018 година (петък).

В рамките на тази самодейност бъдат показани рисунки, керамика и икони, направени от деца на възраст от 4 до 8 години. Изложбата е финалният стадий на първата част от “История на изкуството за деца ” - взаимен план на Детската къща, Археологически музей – Варна, Учебен музей - Варна и Градска художествена изложба “Борис Георгиев ”.

Проектът се стреми да реализира две значими цели: посредством игри и на практика действия, да предизвика интереса на най-малките към историята и изкуството, а въпреки това, да възпита у тях музейна просвета, правейки в същото време музеите по-достъпни за детската аудитория.

Проект “История на изкуството за деца ” съставлява поредност от съботни на практика ателиета, като част от тях се организират в музейна среда. Продължителността на плана е от юни 2017г. до юни 2018 г.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР