Арестуваният заместник-министър на екологията Красимир Живков не е вкаран във

...
Арестуваният заместник-министър на екологията Красимир Живков не е вкаран във
Коментари Харесай

Дончев: Живков не е вкаран във властта от бизнеса

Арестуваният заместник-министър на екологията Красимир Живков не е вкаран във властта от предприемач, каквито информации се появиха, а от политическа партия. Това даде да се разбере вицепремиерът Томислав Дончев в изявление за БНР. Като настойник на Живков постоянно е представен Валентин Златев.

" Не мисля, че заместник-министър Красимир Живков ще остане на поста си. Има ли подозрение във връзка с някой от висшата власт - той би трябвало да бъде отхвърлен ", сподели Дончев.

Красимир Живков дружно с някогашен шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Плевен и още четирима души са разследвани за присъединяване в незаконна група за импорт на рискови боклуци, главно от Италия.

" Щом има данни за осъществени закононарушения, били те и от висши държавни служители, би трябвало да бъдат взети ограничения ", добави вицепремиерът в предаването " Хоризонт за вас ". 

На въпрос от коя квота е Живков в Министерството на околната страна и водите, Томислав Дончев отговори, че не знае, само че беше безапелационен, че не е конфигуриран от бизнеса като заместник-министър, а е препоръчан от някоя от политическите сили, само че посочи, че не знае тъкмо от коя.

" Ако страната оказва поддръжка на някой тип бизнес, това се прави по уредения в закона ред, т.е. дава се безплатно финансиране, трансформира се законодателството, само че друга държавна поддръжка не съществува и не би трябвало да съществува, това е нерегламентирана поддръжка ", разяснява Дончев във връзка подозренията за " съпорт " от Живков за бизнеса с боклуци.

В подтекста на паметните мемоари, публикувани от предприемача Васил Божков, на който прокуратурата повдигна 18 обвинявания, вицепремиерът разяснява, че става дума за диалог сред двама предприемачи:

" Всеки може да дава обещание някакви неща от името на страната. Това не е ангажимент на някоя държавна институция ", сподели вицепремиерът

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР