Арестуваният за укриване на доходи ръководител на японския автомобилен гигант

...
Арестуваният за укриване на доходи ръководител на японския автомобилен гигант
Коментари Харесай

Директорът на Nissan изглежда си купувал луксозни имоти с пари на компанията

Арестуваният за укриване на приходи началник на японския авто колос Nissan Карлос Гон е употребявал пари на компанията, с цел да си купува елитни парцели в чужбина. Това заяви водещият японски бизнес вестник " Никей ", който се базира на източници от корпорацията, съобщи БГНЕС. С тази информация разполага и следствената група на Токийската прокуратура, която води следствието.
Според данните през 2010 година Гон е основал офшорна компания в Холандия, която е вложила в чужбина. Нейният капитал е бил в размер над 53,3 милиона $ и е бил импортиран изцяло от Nissan. Фирмата не се е занимавала с капиталова активност, само че е придобила първокласни парцели в Рио де Жанейро и Бейрут. Те са били употребявани безплатно от Карлос Гон. За покупката, издръжката и ремонта на тези парцели Nissan е платила съвсем 18 млн. $. Детството на Гон е обвързвано с Рио и Бейрут.
Токийската прокуратура задържа Гон и члена на директорския ръб на компанията Грег Кели по съмнение, че са нарушавали неведнъж японското финансово законодателство. По-конкретно, Гон и Кели се подозират, че съзнателно са занижавали информацията за техните приходи за избягването на заплащането на налози. В интервала от 2011 до 2015 година те са излъгали за своите приходи с съвсем 50 милиарда йени /около 446,4 милиона $ по настоящия курс/.
От Nissan признаха, че повдигнатите обвинявания са верни и дадоха обещание да уволнят Гон и Кели на идното съвещание на Борда на шефовете на корпорацията. То ще се състои на 22 ноември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР