Арестуваният за убийството в Шумен в събота се заканвал "да

...
Арестуваният за убийството в Шумен в събота се заканвал "да
Коментари Харесай

Убиецът от Шумен обикалял с нож, искал да пали джамии

Арестуваният за убийството в Шумен в събота се заканвал "да пали джамии " и "да убива роми ". Това най-малко твърди братът на убития Митко Б., предава "Флагман ".

Името на килъра е Велико Лефтеров от Поморие. Той е на 36 години и е арестуван за 72 часа, откакто самичък се съобщи в полицията.

Инцидентът стана на 12 май към 18 часа в кв. "Гривица " в Шумен. Между Лефтеров и група непознати мъже зародил спор. Свадата сред тях прераснала в побой. Обвиняемият бил замерен с камъни и тухли, след което извадил нож и пробол в сърцето един от нападателите си. Жертвата на закононарушението е 28-годишният Митко Б. Ударът в тялото му бил доста мощен и с доста огромен нож, острието му е било минимум 14 сантиметра. Ножът засегнал сърцето и белите дробове на Митко.

Извършителят се подвизава из обществените мрежи като "Монах Велико ". Отскоро той обикалял из Шумен с нож и празен кобур. След кръвопролитието братът на убития ром обяснил, че с нищо не са провокирали нападението. Велико им бил споделил, че е пристигнал от "Арабия да пали джамии и да убива роми ". Братът Наско признал, че го е блъснал с тухла по гърба и главата, с цел да брани брат си.

Именно това бе и една от първичните версии, които се появиха за възникването на свадата – Велико Лефтеров се подразнил, че двамата братя приказват на цигански и отишъл да им търси сметка.

Лефтеров към този момент е притеглен като обвинен за съзнателно ликвидиране. Предстои Окръжната прокуратура в Шумен да внесе искане в Шуменския областен съд за установяване на непрекъсната мярка за неотклонение "задържане под стража " по отношение на него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР