Арестуваният за данъчни измами собственик на мандрата "Елена" Стефан Василев

...
Арестуваният за данъчни измами собственик на мандрата "Елена" Стефан Василев
Коментари Харесай

Млечният бос, укривал ДДС, свързан със знакови убийства

Арестуваният за данъчни измами притежател на мандрата "Елена " Стефан Василев е подозиран от криминалистите за надалеч по-тежки закононарушения и това е повода за извънредно дългото му престояване в килията на следствения арест, твърди "Уикенд ".

Разследването против Стефан Василев обаче е стартирало не поради подозренията на ченгетата, че укрива налози, а като обвинен за изтезанията на данъчния Иво Стаменов и търновския предприемач Петър Христов.

Бирникът Стаменов бе премахнат на 13 декември 2017 година измежду бял ден в центъра на София. Данъчният Стаменов издъхна след няколко дни в болничното заведение, а причинителите на мократа поръчка към момента не са открити.

Търновският баровец Петър Христов, който бе дълготраен съперник на Стефан Василев в млечния бизнес, пък бе екзекутиран от наемник на 8 януари 2018г. пред офиса си на столичния бул. "България ".

Разстрелът на Петър Христов, който управляваше млечната компания "Лактима ", също не е оголен до този миг. Сред обвинените като поръчители на убийството му бяха членове на бандата за мокри поръчки "Килърите ", които единствено дни преди убийството на Христов бяха наказани на пожизнен затвор. Според източници от Министерство на вътрешните работи задържанията за данъчни измами Стефан Василев е бил посочен от брата на Петър Христов - Димитър Манолов, като възможен гарант на изтезанието.

През годините двамата млечни шефове враждували свирепо, като по сигнали на боса на ДИТО мандрата "Елена " неколкократно била проверявана от данъчните.

Мандрата в град Елена, ръководена от компанията "Би Си Си Хандел ", била сложена и под непрекъснат мониторинг от отдела "Фискален надзор " към Национална агенция за приходите, ръководен от Иво Стаменов. Съмненията на криминалистите са, че млечният необут Стефан Василев може да е забъркан и в двете изтезания. Засега обаче антимафиотите не разполагат с доказателства, годни за покачване на обвиняване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР