Арестуваният вчера бивш служител на Столичното 4-то РУ и настоящ

...
Арестуваният вчера бивш служител на Столичното 4-то РУ и настоящ
Коментари Харесай

Задържаният антимафиот предупреждавал търговци за акции срещу стоки ментета

Арестуваният през вчерашния ден някогашен чиновник на Столичното 4-то районно управление (на МВР) и сегашен на ГДБОП е предупреждавал търговци на магазини в региона на полицейското ръководство по кое време предстоят акции на сътрудниците му против артикули ментета. Това разгласи зам.-главният прокурор Иван Гешев, който удостовери информацията на " 24 часа ", че арестуваният е упрекнат като част от незаконната група служители на реда от столичното 4-то, взимали подкупи.

Гешев акцентира, че закононарушенията, в които е махленски антимафиотът, нямат нищо общо с работата му в ГДБОП и добави, че все още няма данни той да е прибирал така наречен " такса успокоение " от магазинери.

Не стана ясно обаче по какъв начин някогашният служител на реда се е облагодетелствал от това, че давал вътрешна информация на търговци.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов разгласи, че полицията продължава да си " чисти къщичката ", откакто не остава безразлична към сходни практики на униформени.

Бандата служители на реда, която бе разрушена в края на януари, се състои от четирима. За водач е посочен шефът на бранш " Икономическа полиция " към 4-то Красимир Кръстев. Той и други двама са зад решетките, а четвъртият е на независимост, под гаранция. Към момента упрекнатите служители на реда се водят още на работа в 4-то районно управление (на МВР), само че основният секретар увери, че против тях текат дисциплинарни инспекции, които могат да им костват уволнения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР