Арестуваният шеф на митница Калотина е прибирал твърда миза по

...
Арестуваният шеф на митница Калотина е прибирал твърда миза по
Коментари Харесай

Шефът на митница "Калотина" прибирал под масата по 90 бона на месец

Арестуваният началник на митница Калотина е прибирал твърда миза по 45 000 евро (почти 90 000 лева) на месец, разкриха проверяващи, представени от " Телеграф ". Райчо Соколов е упрекнат за началник на проведена незаконна група от митничари и граничари, които прибирали рушвети от водачите на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина.

Подробности за интервенцията дадоха през вчерашния ден шефътр на Вътрешна сигурност в Министерство на вътрешните работи Стефан Банков, представителят на на основния прокурор Сийка Милева и шефът на спецпрокуратурата Димитър Франтишек. По думите им от арестуваните 30 митничари, на 20 са повдигнати обвинявания - Райчо Соколов, 15 негови подчинени - 4-ма граничари.

В хода на следствието станало ясно, че всеки от групата след промяната си отделял по 50 евро за началника на митницата, а останалите прибирал за себе си, без значение какъв брой пари е изкарал.

Тарифата за шефа била твърда. Припомняме, че спецакцията се провведе в четвъртък, като беше прибрана цялата промяна от Калотина, а пунктът остана затворен часове наред.

Сийка Милева съобщи, че групата е работила от 2019 година досега на разбиването й.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР