Арестуваният шеф на КАТ - Благоевград Данаил Стоицов Бившият полицай

...
Арестуваният шеф на КАТ - Благоевград Данаил Стоицов Бившият полицай
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини втори полицай за корупция в КАТ-Благоевград


Арестуваният началник на КАТ - Благоевград Данаил Стоицов

Бившият служител на реда Николай Доганджийски е третият обвинен за хипотетичната корупционната скица в КАТ-Благоевград. Според държавното обвиняване той е подпомагал шефа си Данаил Стоицов при вземането на подкупите.

Шефът на КАТ в града Данаил Стоицов бе арестуван през предходната седмица по обвиняване за присъединяване в огромна корупция при регистрацията на коли в града. Прокуратурата счита, че служителят на реда е прибирал пари под масата от хора, които са желали да получат бързо табелите и специфични номера.

Данаил Стоицов е обвинен за рушвет, нелегално владеене на оръжие, което беше открито в касата му и за закононарушение по работа.

Според обвиняването Николай Доганджийски е бил индивидът, който е провеждал срещи с водачите, които са подготвени да си платят за бърза услуга и номер по желание. Прокуратурата счита, че той персонално е уговарял размера на подкупите. Доганджийски няма да стои в ареста поради недобро здравословно положение и му е наложена парична гаранция от 6000 лв.

За сметка на това неговият шеф Данаил Стоицов бе оставен за непрекъснато в ареста от локалния областен съд. Третият обвинен за корупционната скица е Бойко Шарков, който е предприемач. Той също е обвинен като медиатор при взимане на рушвет. Шарков е на независимост против парична гаранция от 7000 лв..
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР