Арестуваният при протестите пред министерския съвет на 10 юли студент

...
Арестуваният при протестите пред министерския съвет на 10 юли студент
Коментари Харесай

МВР пази протеста: Бийте ги, докато не им се сложат белезниците

Арестуваният при митингите пред министерския съвет на 10 юли студент по право Евгени Марчев описа по какъв начин е бил обичай от служителите на реда. Той няма обвинявания, не е и арестуван все още. Разпитван е единствено като очевидец. От Министерство на вътрешните работи не изясняват за какво са го арестували. Твърдят, че по случая тече инспекция, а резултатите от нея би трябвало да са ясни другата седмица. Побоят беше сниман от голям брой камери. Според Министерство на вътрешните работи записите се " проучват ".

Марчев описа, че не е бил в първите редици на митинга. Арестуван е, откакто се е опитал да помогне на паднал човек. Той изгубил равновесие при конфликта на протестиращите с полицията. Вместо да се отдръпна обратно, каквато била полицейската заповед, той тръгнал към падналия. Така се оказал лице в лице с служителите на реда. Вдигнал ръце, с цел да покаже, че не е нападателен.

" Чух един глас на един, може би от управителните чиновници, който провежда тези служители на реда. Той сподели: " Хващай го тоя ", описа Марчев.

Така бил отведен зад кордона, където чиновник го хванал през кръста и го повалил на земята.

" Над мен застана еднообразен, който беше без маска и без каска и не би било мъчно, в случай че се погледнат записите от Министерски съвет, да се откри кой е той. Той ми нанесе два или три удара тъкмо в брадата. Те пазеха лицето и скулите ни, само че горе имаме хематоми и кръвонасядания. Аз първия път не припаднах, ударите продължиха, тогава изгубих схващане ", описа Марчев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР