Арестуваният пиян и дрогиран шофьор на автобус, който трябвало да

...
Арестуваният пиян и дрогиран шофьор на автобус, който трябвало да
Коментари Харесай

Пияният и дрогиран шофьор от Варна имал 14 предишни нарушения

Арестуваният пийнал и дрогиран водач на рейс, който трябвало да транспортира деца на ученическа екскурзия от Варна, се оказа, че има 14 предходни нарушавания, две от които за шофиране в нетрезво положение, с присъди от 1999 година и 2006 година, само че правата му са възобновени и още веднъж е почнал да работи, осведоми Nova.

Задържаха пийнал и дрогиран водач на рейс, трябвало да вози деца

Репортерът на малкия екран Искра Урумова попита шефа на образователното заведение по какъв начин е проведена тази екскурзия и имало ли е метод да се предотврати водач в такова положение да седне зад кормилото на учебния рейс:

„ Училището провежда екскурзии по разпоредба, като изисква документи. Това значи, че ние можем да направляваме само писмено нещата. Имаме лиценза на туроператора, лиценза на транспортната компания. Знаем писмено годините на рейса, който транспортира децата и правоспособността на водача. Дотук се свеждат нашите компетенции”, изясни за „ Здравей, България” шефът на учебно заведение „ Васил Априлов” Албена Комитова.

Около 8.30 в неделя при осъществяване на наложителна полицейска инспекция на рейса, потеглящ за ученическа екскурзия, е открито, че лидерът му на 41 година от Варна е използвал алкохол с централизация 1.27 промила в в дрегера издишания въздух. Шофьорът беше вкаран в ареста за 24 часа.

Автобусът е трябвало да отпътува с 35 деца от първи до трети клас. Въпреки случая, децата са тръгнали на екскурзията с различен водач и не престават своята стратегия, като би трябвало да се приберат в края на седмицата.

Автобус се удари в дирек, има потърпевши

Тежка злополука с рейс на автомагистрала "Тракия ", има жертви

Катастрофа с училищен рейс - жена умря, три деца в болница

„ Преди от Регионалното ръководство по образованието да дадем позволение за пътешестване на училищен рейс, би трябвало да съобразим условията на четири закона и две наредби”, разяснява случая шефът на Регионалното ръководство по образованието във Варна Венцислава Генова.

По думите й от 2016 година съществува специфичен механизъм за информиране сред Регионалното ръководство по образованието и полицията в онлайн форма за идно пътешестване на възпитаници в страната.

"После полицията разпределя дилемите си с КАТ дали това, което е позволено се съблюдава ", означи Генова.

Именно с помощта на тази онлайн система, акцентира тя, полицията е съумяла да свърши работата си в точния момент и да бъде предотвратен възможен случай.

Как обаче се е стигнало точно 41-годишният мъж да седне зад кормилото, още не е ясно.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР