Арестуваният лидер на организирана престъпна група за незаконна търговия с

...
Арестуваният лидер на организирана престъпна група за незаконна търговия с
Коментари Харесай

Търсят висшите полицаи, опънали чадър над Хавальов

Арестуваният водач на проведена незаконна група за противозаконна търговия с тютюн, Евгени Хавальов от село Абланица, който се яви като предпазен очевидец по делото против прокурора К. Сулев, се оказа отпред на формация, работила "под чадър " години наред.

Името му изплува зад палежи и закононарушения за възмездие на хора, забъркани в схемата и неизпълнили обещанията си към проведената незаконна група и персонално към Хавальов..

Вътрешна сигурност в ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград, както и чиновници на спецслужбите в София, проверяват връзките на Хавальов със чиновници в системата на Министерство на вътрешните работи в Пиринско, за които има оперативна информация, че са били в рискова непосредственост с боса Хавальов. Трима от проверяваните служители на реда са от Гоце Делчев, а 2-ма от Благоевград, написа Struma.com..

Имената им спестяваме, поради вървящото сега следствие, само че факт е, че от през днешния ден 2-мата от Първо ръководство на Министерство на вътрешните работи в Благоевград са преместени на работа в КАТ и изолирани от работата в Криминална полиция. Евгени Хавальов от дълго време е обект на наблюдаване от службите. Той се свърза със серия палежи на територията на Гоце Делчев и региона.

Името му изплува като гарант зад палежа на трактор на брата на служителя във Вътрешна сигурност Атанас К. Мотивът на палежа били неуредени финансови взаимоотношения, братът дължал пари на Хавальов, които не прибирал. Преди седмица пламна и колата на служителя на реда Изет Мурадов, зад палежа на която още веднъж изплува името на тютюневия необут.

Къде е стъпил "на погрешно " служителят на реда, е обект на инспекция. Вчера в правосъдна зала на Софийски съд стана ясно, че в близки връзки с Хавальов е бил и прокурорът от Спецпрокуратурата, гоцеделчевецът Костадин Сулев. Сред анулиране на връзките им обаче Сулев заплашвал Хавальов с ликвидиране, твърди предпазеният очевидец.. В зала окованият с белезници Хавальов съобщи, че е бил притискан и изнудван непрестанно от прокурора.

Сулев е обвинен за кражба на ток, сводничество и корупция, а Хавальов за водач на проведена незаконна група за противозаконна търговия с тютюн на територията на целия район и страната. Разследването против групата му е почнало в края на ноември предходната година, В хода му били разпознати участниците в схемата и планувани взаимните дейности по задържането им. Операцията бе извършена под наблюдението на прокуратурата на 26 юни главно на територията на с. Абланица,.

Задържани бяха петима участници в незаконната скица, осъществени са голям брой претърсвания, при които е намерено „ индустриално “ помещение с над 1 звук нарязан тютюн, четири машини за рязане, голям брой празни пакети с сложени етикети с марка на тютюн, товарителници на куриерска плантация, мобилни апарати, СИМ карти и други

Според данните, събрани досега, групата е работила при висока нелегалност и синхрон в дейностите на участниците. Суровия тютюн участниците в групата изкупували от производители. Клиентите били набирани основно по интернет. Заявките си за нарязан тютюн те подавали онлайн, като желаните количества били най-често по 1 кг. На ден групата изпращала до 150 колета, като цената за кг нарязан тютюн варирала сред 35 и 40 лева, според от сорта и качеството.

Загубата за бюджета в тази ситуация е за стотици хиляди левове, доколкото акцизната ставка за кг нарязан тютюн за цигари и лула е 152 лева След 24-часовото задържане на петимата участници в незаконната скица, Специализираната прокуратура удължи ограниченията им за задържане до 72 часа. С решение на Апелативния профилиран углавен съд на четирима от тях е наложена най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Петият участник в групата е на независимост с парична гаранция, с цел да може да поставя грижи за децата си. Хавальов остава зад решетките.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР