Арестуваните заради подкупи трима служители на ДАИ-Пловдив вече са с

...
Арестуваните заради подкупи трима служители на ДАИ-Пловдив вече са с
Коментари Харесай

Тримата служители на ДАИ-Пловдив вече с постоянна мярка „Задържане под стража

Арестуваните поради подкупи трима чиновници на ДАИ-Пловдив към този момент са с непрекъсната мярка „ Задържане под стража “, реши окръжният съд. Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев са били следени и подслушвани в продължение на 8 месеца и по този начин съгласно прокуратурата са събрани задоволително данни за проведената от тях скица по изнудване на транспортни компании, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Според обвиняването тримата инспектори не съставяли актове за откритите от тях нарушавания при инспекциите на транспортните компании. В подмяна желали пари, а при едно сдружение за произвеждане и превоз на месни артикули поискали даже и три чанти с мезета. За дадения рушвет признал персонално притежателят на компанията, който разказал, че предал торбите с месо и с по 300 лева на паркинг пред огромен магазин. В следствието досега са разпитани доста чиновници на проверявани транспортни сдружения, само че малко на брой свидетелствали за давани подкупи.

Георги Гешев, прокурор в Окръжна прокуратура-Пловдив: Това, което споделят хората, е че ги е боязън за бизнеса им, в последна сметка в " Автомобилна администрация " е и хлябът, и ножът. При реализиране на 1 такава активност неизбежно могат да се позволен нарушавания, за такива нарушавания, обаче са планувани доста тежки наказания.
Защитниците на упрекнатите инспектори обявиха, че доказателствата са извънредно незадоволителни, изключително като се има поради дългия интервал, в който са събирани.

Ивайло Вражилов, юрист: За мен няма конкретика в доказателствата, самите чиновници на тази компания, за която имаме обвиняване настояват, че те постоянно са били подготвени за такива инспекции с пари в пликове. Това е, което го споделят те самите. Сега, дали са изнудвани или са били подготвяни да дават подкупи, е обособен въпрос, само че конкретика за това на коя тъкмо дата са давани тея пари също няма.
Съдът обаче бе безапелационен, че има събрани задоволително данни за обосновано съмнение, че тримата инспектори са вземали подкупи и че могат да извършат и други закононарушения и ги остави в ареста.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР