Арестувани са четирима души от семейството на ислямския екстремист, загинал

...
Арестувани са четирима души от семейството на ислямския екстремист, загинал
Коментари Харесай

Арестувани са близки и роднини на нападателя от "Шанз-Елизе"

Арестувани са четирима души от фамилията на ислямския екстремист, умрял през вчерашния ден при нападението на бул. " Шанз-Елизе " в Париж. Това заяви през днешния ден източник от правосъдната система, съобщи Франс прес.

Бившата брачна половинка на Адам Дзазири, брат му и брачната половинка на последния са арестувани през вчерашния ден следобяд по време на обиск в жилището на фамилията в Плеси-Пате, градче на 30 км южно от Париж, сподели източникът.

Вечерта бе задържан и бащата на причинителя, " когато се прибра вкъщи ", посочи той.
31-годишният Адам Дзазири, родом от салафистко семейство, не е осъждан, само че от 2015 година е имал по този начин нареченото " досие С ". Според управляващите е представлявал опасност за сигурността като член на коренно ислямистко придвижване.

Баща му декларирал пред Агенция Франс Прес, че Адам е имал " записано оръжие и се е упражнявал в пукотевица ". Според източник, осведомен с делото, атентаторът в действителност е имал позволение за оръжие макар своето " досие С ".

Адам Дзазири се вряза през вчерашния ден с автомобил в жандармерийски микробус на бул. " Шанз-Елизе " и бе смъртоносно ранен. В колата на нападателя бяха открити газови бутилки, автомат Калашников и револвери.

Използвани са материали на Българска телеграфна агенция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР