Арестуваната група телефонни измамници са цяла фамилия и са задържани

...
Арестуваната група телефонни измамници са цяла фамилия и са задържани
Коментари Харесай

След спецакцията: Вече 24 часа няма нито едно обаждане за измама от Румъния

Арестуваната група телефонни измамници са цяла фамилия и са арестувани и най-високите равнища. Арестите бяха осъществени през вчерашния ден на територията на Горна Оряховица, Букурещ и Прайова. За последните месеци те са съумели да извършат " ало измами " за над 2 милиона лв.. Това регистрираха на Национално заседание на Министерство на вътрешните работи в наличието на премиера и основния прокурор.

Вижте повече от включването в обедните ни вести на Иво Никодимов.

Според следствието тази група е виновна за двете най-големи телефони измами, осъществени в столицата през миналата година на обща стойност близо половин милион лв.. Към момента на задържането групата за следващ път е правила телефонна машинация по отношение на стара жена, с която е " работила " повече от една година. Дори тази жена, вярвайки, че спомага на полицията и към този миг, е трансферирала на сина на водача на групата личния си апартамент, с цел да спомага за битката с телефонните измами.

По време на задържанията в Румъния групата е съумяла да изхвърли част от мобилните си телефони в тоалетната и в осъществяване на Европейска заповед за арест румънските управляващи са извадили телефоните точно от там.

След акцията през вчерашния ден за първи път имаме цяло денонощие, в което не е изработен нито един опит за телефонна машинация в България от територията на Румъния или с потреблението на румънски СИМ-карта. Нещо, което се е случвало сред 40-50 опита на ден в спокойните дни и над 140-150 опита на ден, в дните, когато групата е работила по-активно.

Забелязва се в последните месеци, че групата е била доста дейна.

Работата по тази група е почнала преди към 7 месеца. Тогава техни следи са влезнали в полицията и са почнали да ги следят след едно от следващите заседания, направени от премиера Борисов.
Иван Гешев, зам.-главен прокурор: От министър-председателя беше предоставена на Министерство на вътрешните работи, а от господин Цацаров на профилираната прокуратура да се промени метода за работа по тези случаи. Досега оценката е, че се работи на парче, поради това, че измамите са на територията на цялата страна. Сотир Цацаров, основен прокурор: Практиката демонстрира, че е належащо от една страна систематичен метод - тази интервенция е резултат точно на систематичен метод и връзка с задгранични сътрудници и правоохранителни служби и преди всичко с оглед спецификата на съответните закононарушения, тези в Румъния.Бойко Борисов, министър-председател: Не единствено да покажем, както в началото в телефонните измами Гешев сподели до мулетата, в този момент виждате цялата незаконна скица и аз се надявам и парцелите на тези ще бъдат иззети и в случай че има метод да се обезвъзмездят тези хора, които са пострадалите би било прелестно.  © БГНЕС
По време на националното заседание бяха регистрирани и рекордни количества опиати, арестувани през първите месеци на годината.

Оказва се, че има съществено завишаване на трафика на кокаин и хероин, визирайки последните количества кокаин, открити по крайбрежието и изхвърлени в Черно море, и трафик на огромни количества кокаин от Близкия Изток към България.

Един от последните случаи е на " Капитан Андреево ", когато огромно количество хероин е бил арестуван като е бил укрит в пода и тавана на машина за боядисване на тъкани в керамични плоскости, които са били по този начин добре направени, че не може да се забележи, че са кухи. Движението на този камион следено е траяло към Пловдив, и по този начин е арестуван турски жител, който е бил адресат на опиата.

По време на съвещанието стана ясно, че е арестуван и шеф в отряда за битка с тероризма поради това, че е взел участие в изнудване за заплащане на откуп на откраднат автомобил. Задържан е по сигнал на жена, чийто автомобил е бил откраднат.

 30 арестувани за измами над 2 млн. лева след спецакцията против „ ало “ измамници 30 арестувани за измами над 2 млн. лева след спецакцията против „ ало “ измамници
При профилирана акция в Горна Оряховица беше разрушена най-голямата скица за телефонни измами в България. 30 души са арестувани, 25 от тях в Румъния....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР