Арестуван е жител на монтанското село Василовци по подозрение, че

...
Арестуван е жител на монтанското село Василовци по подозрение, че
Коментари Харесай

Арестуваха мъж, заподозрян в палеж на храм в село Василовци

Арестуван е гражданин на монтанското село Василовци по съмнение, че се опитал да възпламени локалната църква " Свети Георги ". Н.О. е арестуван от служители на реда и жители в дребните часове на нощта, написа " 24 часа ".

Към 1,10 часа през нощта младежи от селото, които минавали около храма, забелязали огън. Те повикали кмета Огнян Йорданов и загасили пламъците. Обгоряла е входната врата на храма, няма други вреди.

Пристигналите на място служители на реда забелязали Н.О. близо до черквата и го задържали . Според неговите думи той бил запалил вратата на черквата, сякаш за " възмездие ". Подпалвачът е арестуван за денонощие в полицията, против него е формирано досъдебно произвеждане, оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

Храмът " Свети Георги " във Василовци е ремонтиран главно и е едно от най-посещаваните места в селото. Във Василовци има още една православна църква, а локалните хора са известни като положителни християни.

След Кримската война (октомври 1853 - февруари 1856) мнозина от село Василовци се преселили в южна Русия, само че не след дълго се завърнали в родния си край.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР