Арестуваха във Велинград бившата съпруга на Евлоги Станоев - Лидия

...
Арестуваха във Велинград бившата съпруга на Евлоги Станоев - Лидия
Коментари Харесай

Арестуваха бившата съпруга на Евлоги Станоев - Лидия

Арестуваха във Велинград някогашната брачна половинка на Евлоги Станоев - Лидия Станоева, написа " 24 часа ". Лидия Станоева, известна и като Лидка Скалата, е арестувана във връзка със спецакцията, която профилираната прокуратура организира сега в София.

Малко по-рано заместник-главният прокурор Иван Гешев съобщи, че към този момент няма арести по тази акция.

Рано тази заран от Спецпрокуратурата започнаха претърсвания и изземвания в офиси на сдружения в София, стопанисващи заведенията " Везувий " и " Сръбски ресторант Бест ". Обискираха и разпитаха очевидци в София за задържане на управителните равнища на проведената незаконна група.

Ресторант " Везувий " се свързва с две компании, съгласно Търговския указател. Едната е с шеф Лидия Станоева, а другата - с Евлоги Станоев - Голямата Бирма. Двамата са някогашни съпрузи, само че не престават да си партнират в бизнеса.

За Евлоги Станоев се твърди, че е бил в групировката ВИС. Лидия Станоева в предишното е била разследвана за продажба на ментета на маркови дрехи.

Синът им Георги Станоев бе дълготраен другар на певица от поп-фолка.

Припомняме, на 14 септември рано сутринта от Специализираната прокуратура имаха претърсвания и изземвания в офиси на сдружения в София, стопанисващи заведенията " Везувий " и " Сръбски ресторант Бест ". От Спецпрокуратурата проверяват по документи от Окръжна прокуратура - Пловдив за събрани доказателства за закононарушения, осъществени от проведена незаконна група.

На 24 август Окръжна прокуратура - Пловдив упрекна 23 души за произвеждане на цигари без бандерол в четири противозаконни заводи в Дупница, в Горна Оряховица и в Тутракан.

Общото количество на противозаконните артикули, открити и конфискувани тогава е 42 тона тютюн на стойност близо 7 млн. лв., както и 190 000 кутии цигари от разнообразни марки, на стойност 1 млн. и 500 хиляди лв..

По-късно, на 28 август в ареста останаха 19 души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР