Арестуваха участник в телефонна измама, съобщиха от МВР. Измамата е

...
Арестуваха участник в телефонна измама, съобщиха от МВР. Измамата е
Коментари Харесай

Арестуваха участник в телефонна измама

Арестуваха участник в телефонна машинация, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Измамата е за 76 000 лв.. Операцията е извършена в Търговище и Велико Търново под наблюдението на Районна прокуратура - Търговище.

На 19 януари 66-годишна жена от Търговище получила позвъняване на стационарния телефон в службата си от мъж, показал се за полицейски чиновник. Той й обяснил, че в случай че даде наличните си пари на причинители на машинация, които евентуално ще й позвънят, ще помогне на полицията да ги задържи. Уверил я, че незабавно по-късно сумата ще й бъде върната.

Убедена, че оказва помощ, дамата изтеглила от сметката си в банка 76 000 лв.. Поставила ги в найлонов плик и ги оставила на указаното в телефонен диалог място - в непосредствена непосредственост до кошче за боклук на детска площадка в междублоково пространство в централната част на града.

Около 15 часа, директно след прибиране на плика с парите, служителите на реда задържали юноша, макар опита му да избяга. Той е 16-годишен от Търговище, с регистрация за опиати. Наложена му е полицейска мярка за период до 24 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

Работата по документиране на закононарушението продължава под управлението на прокурор от Районната прокуратура - Търговище. Полицаите проверяват съпричастността на арестувания към още една машинация в Търговище. В началото на този месец по същия сюжет е била въведена в заблуждение 77-годишна самотно живееща жена от града. Тогава тя хвърлила през терасата на жилището си 1600 лв..
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР