Арестуваха шофьора, заплашил вчера на магистрала Тракия водач на автобус.

...
Арестуваха шофьора, заплашил вчера на магистрала Тракия водач на автобус.
Коментари Харесай

Защо се увеличава агресията на пътя?

Арестуваха водача, заплашил през вчерашния ден на автомагистрала " Тракия " лидер на рейс. Междувременно проговори и водачът, за който семейство от Сливен описа през вчерашния ден пред bTV, че се опитал да ги изтласка от пътя.

Семейството описа, че напрежението почнало на 147-я километър от автомагистрала " Тракия ", сред Пловдив и Стара Загора. Пътят е в ремонт, а шофирането – в две ленти, без право на изпреварване. Били в колона, когато две коли с гневна скорост решили да минат пред тях.
Отново експанзия и рисково шофиране на Автомагистрала „ Тракия ” Семейство твърди, че два автомобила се пробвали да ги изтласкат от пътя
„ След като излязохме от утеснението към този момент и си преминахме в естествен път, те изнагляха, единият застана тъкмо зад нас, задницата, другият отляво и със скорост ни притискаха към мантинелата да отидем... Другият заставаше пред нас, набиваше внезапно спирачки”, разксаза момичето, участник в случая.

Семейството звъни на 112, само че полицията по този начин и не прави инспекция. Оказа се, че автомобилът е на Пламен Иванов от Добрич. Той се съгласи се да приказва, само че без да демонстрираме лицето му.

„ Мигнах, свирнах, мигам, изсвирвам, апелирам единствено да мръдне за три секунди... Движи се със 60 км в час. В този миг към този момент аз в действителност изригнах. Викам – чакай бе, за какво го правиш. Натиснах клаксона крепко. 15 километра се влачих след него, отхвърлих се от битката. Обаче, когато станаха трите ленти, стремително го изпреварих”, изясни водачът от Добрич.

По думите му, той пуснал газта, с цел да им покаже, че не трябва по този начин.

Според психолози една от главните аргументи за това напрежение на пътя е загубата на сензитивност към другите.

„ Импулсивна насоченост, при която всяко затруднение би трябвало да бъде отстранено. Често пъти изисква хората да се преценяват с мен, а не аз – с тях и ситуацията”, сподели общественият психолог Пламен Димитров.

Също през вчерашния ден и още веднъж на автомагистрала " Тракия ", само че край Чирпан в посока София, 30-годишен водач заплаши с военен револвер водач на рейс. Причината – не съумял да го изпревари в ремонтирания сектор. В този случай обаче полицията е арестувала лидера. Срещу него е почнало бързо произвеждане за безчинство на пътя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР