Арестуваха при стрелба в Индиана, при която загина 1, раниха 17

...
Полицията арестува заподозрян за стрелбата на улично парти в Мънси,
Коментари Харесай

Полицията арестува заподозрян за стрелбата на улично парти в Мънси, Индиана, оставила един човек убит и 17 ранени.

Джон Л. Ванс, 36, беше задържан във вторник следобед и предварително обвинен в "няколко престъпления", каза говорител на град Мънси в изявление. Изявлението не уточнява какви са обвиненията или срещу колко души е изправен Ванс.

Арестът е препратен на прокуратурата на окръг Делауеър за преглед и разглеждане на допълнителни обвинения, се казва в изявлението.

„Това не решава болката, но се надяваме, че може да тласне общността ни към някакво закриване“, каза кметът Дан Риденур на бдение във вторник.

Стрелбата рано в неделя се разигра на парти в квартал присъстваха стотици празнуващи, докато полицията призоваваше собственика на заведението да спре събирането, съобщиха властите в понеделник.

Стрелбата уби 30-годишния Джоузеф Е. Бонър III, за когото началникът на полицията в Мънси Нейтън Слоун каза беше сред присъстващите на голямото парти в града на около 60 мили североизточно от Индианаполис.

Слоун каза, че полицията е знаела, че собственикът на бизнес, който периодично отдава под наем място за събития, е бил домакин на блок парти, което е получило " извън контрол", с между 500 и до 1000 присъстващи. Снимките на сцената показват полицейски етикети, маркиращи нещо, което изглежда е десетки куршуми на улицата.

Слоун каза, че полицията не е била на мястото по време на стрелбата малко след 1 часа сутринта в неделя, но се опитвала за да накара собственика на бизнеса да прекрати партито.

„Обадихме се по телефона на собственика и го помолихме да затвори нещата. Улиците бяха препълнени. Преди да успеем да се свържем и да свършим нещо, преди да успеем да го спрем, избухна стрелба“, каза Слоун по време на пресконференция в понеделник.

Полицията поиска всички свидетели на стрелбата или хора със снимки или видеоклипове от инцидента да се свържат с полицията на Мънси Отдел, каза той. Слоун каза, че някои хора на мястото са отказали да кажат на полицаите какво се е случило.

Той отказа да предостави подробности за разследването, включително колко хора може да са стреляли с оръжия, но описа сцена на хаос като полицаи и първи реагиращи пристигна на мястото от източната страна на Мънси.

„Нашите хора прилагаха турникети, оказваха първа помощ, осигуряваха сърдечен масаж. И караха хората до болницата с нашите полицейски коли, защото нямахме време да изчакайте", каза Слоун.

Риденър каза, че стрелбата е оставила общността "разтърсена до дъното на насилието" и той се задави многократно по време на пресконференцията.

След стрелбата , полицията трябваше да раздели хората на паркинга на болница в Мънси, които се караха, а полицаите трябваше да освободят път пред входа на болницата, за да може да влезе всеки, който се нуждае от медицинска помощ, каза Крисуел.

Крисуел каза, че двама от души, ранени при стрелбата в неделя, са непълнолетни и че деветнадесети човек

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР