Арестуваха мъж, извършвал нелицензирано антигенни тестове в хотели в Банско.

...
Арестуваха мъж, извършвал нелицензирано антигенни тестове в хотели в Банско.
Коментари Харесай

Арестуваха мъж, извършвал незаконно антигенни тестове в Банско

Арестуваха мъж, правил нелицензирано антигенни проби в хотели в Банско. М.С. се оказал част от противозаконните офиси на столична лаборатория, чиято активност се проверява в още няколко града, осведоми БНР. Мъжът, който е от Варна, само че от години живее в Банско, е арестуван за 72 часа, прокуратурата е почнала следствие.

Операцията против мобилната лаборатория била подготвяна две седмици. Тя е в следствие от сигнал на туристи от Банско в Регионалната здравна ревизия.

Служители на инспекцията няколко пъти посетили обекта, обозначен като място за осъществяване на PCR и бързи антигенни проби за Covid-19, само че не разкрили никого. Тогава инспекторите от РЗИ решили да се показват за посетители на Банско и по телефона поръчали услугата за взимане на бърз антигенен тест в един от хотелите.

След половин час на място дошъл 40-годишният М. С., който взел пробите и сумата от 60 лв.. Когато се върнал с резултатите, отразени в документ с печата на лаборатория " Генезис лайф ", бил арестуван от полицейските чиновници.

От направената инспекция в офиса на мобилната лаборатория, чиновниците на РЗИ установили, че базата не дава отговор на условията за осъществяване на такива проучвания, а в националната система не са регистрирани позитивни случаи от направени проби от въпросното лице.

Открити са консумативи за PCR проучвания, които са били с изминал период на валидност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР