Арестуваха двама тийнейджъри след убийството на северноирландската журналистка Лайра Маккий

...
Арестуваха двама тийнейджъри след убийството на северноирландската журналистка Лайра Маккий
Коментари Харесай

Арестуваха двама тийнейджъри за убийството на северноирландската журналистка

Арестуваха двама младежи след убийството на северноирландската журналистка Лайра Маккий в Лондондери, оповестява полицията, представена от Агенция Франс Прес.

Двамата млади мъже – на 18 и 19-годишна възраст, са арестувани в Лондондери съгласно антитерористичните закони и са отведени в Белфаст за разпит, допълват от полицията.

29-годишната жена беше простреляна смъртоносно, до момента в който отразяваше размириците в жилищния комплекс Крийган в северноирландския град в четвъртък вечерта. Полицията упрекна за случилото се дисиденти републиканци за убийството, което беше несъмнено като „ терористичен случай “.

На фрагментите от улични камери в региона, оповестени от органите на реда, както и от запис с мобилен телефон, се виждат последните моменти преди съдбовната пукотевица. Видеото ясно демонстрира маскиран нападател, който изскача от прикритието си и насочва оръжие към полицията и инцидентни очевидци на размириците.

Според проверяващите локалните хора в Крийган знаят кой е стрелецът и той живее точно в жилищния комплекс, където се разиграва нещастието.

Насилието пристигна в навечерието на Великден, когато републиканците, противопоставящи се на английското наличие в Северна Ирландия, означават годишнината от въстание от 1916 година против английското ръководство.

За взривяване на коли и отвличането на два микробуса в Лондондери по-рано тази година бяха упрекнати и в дисидентска военизирана група.

Мишел О'Нийл, заместник-лидер на ирландската републиканска партия Шин Фейн, осъди убийството.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР