Арестуваха двама мъже, ограбили общопрактикуващ лекар в село Бояново. Решението

...
Арестуваха двама мъже, ограбили общопрактикуващ лекар в село Бояново. Решението
Коментари Харесай

Арестуваха двама, ограбили лекар в село Бояново

Арестуваха двама мъже, ограбили общопрактикуващ доктор в село Бояново. Решението за ареста е на районната прокуратура в Елхово.

Георги С. и Румен Д. са упрекнати за това, че на 23 януари 2019 година в село Бояново, община Елхово, откраднали мъжка чантичка с персонални документи, както и два златни медальона, златна гривна, два мобилни телефона и сумата от 7 090 лв.. Собственик на ограбеното е доктор, който практикува в селските региони. При кражбата те удряли и ритали потърпевшия.

Според Дойчин Дойчев - Административен началник на Ямболската окръжна прокуратура, става дума за добре квалифицирано и авансово замислено закононарушение, чиито следи са заличавани.

Пострадалият е доктор, а по тези дребни обитаеми места извънредно мъчно идват медици, които да обслужват популацията. " Именно заради тази причина бе извънредно значимо да се реагира бързо и закононарушението да бъде разкрито, защото е значимо да се влияе превантивно при похищения против лекари ", добави Дойчев.

Ръководителят на Районната прокуратура в Елхово Стойко Иванов подчертава, че осъщественото закононарушение е тежко по смисъла на българския углавен кодекс. Наказанието при него е затвор от 3 до 10 години.

Престъплението е с изключителна социална заплаха, като за последните 9 години на територията на общините Елхово и Болярово не е имало случай с посягане над здравно лице.

Съдът ще прегледа настояването за непрекъснат арест на двамата на 22 март 2019 година Обвиняемите са разпитани пред арбитър. Те са създали цялостни признания за осъщественото от тях закононарушение.

Двамата мъже имат предишни осъждания. Георги С. има присъди за обезчестяване и шофиране след приложимост на алкохол с 1,2 промила, а Румен Д. е осъждан за кражба.

Комисар Христов уточни, че незаконното действие е осъществено с умисъл. Пострадалият е бил причакан в дворното място на къща, която населява. Нанесени са му удари с ръце и крайници, а също по този начин и с тъп предмет. Обвиняемите са имали предварителна информация, че потърпевшият разполага с тази сума в деня на осъществяване на грабежа.

Те са пробвали да заличат следите си, горили са част от откраднатите движимости, а част от тях са открити в септична яма, където са били укрити. Там са открити и парите, както и златен медальон, благосъстоятелност на потърпевшия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР