Арестуваха духовния водач на Ислямска държава в Ирак, съобщава Дейли

...
Арестуваха духовния водач на Ислямска държава в Ирак, съобщава Дейли
Коментари Харесай

Заловиха духовния водач на ИДИЛ - наложи се да го отведат с камион

Арестуваха духовния лидер на Ислямска страна в Ирак, оповестява " Дейли мейл ".

Шифа ал-Нима - мюфтията на терористичната формация, е бил арестуван в град Мосул. Той е един от водещите водачи на ИДИЛ, задържани напоследък.

Любопитното в тази ситуация е, че мюфтията страдал от извънредно затлъстяване и за отвеждането му бил нужен цялостен камион. Духовният предводител на Ислямска страна не могъл да влезе в полицейската кола и в последна сметка бил качен в каросерията на товарния камион.

Шифа ал-Нима е бил религиозният водач на терористите от ИДИЛ и по негови фетви са били екзекутирани учени и богослови, бил е осъществен терористичен атентат в джамия и са били разрушени редица обекти на културното завещание, измежду които гробницата на пророка Йон.

Британският боен съветник Мейсън Джифърд, който съдействал в битката против ИДИЛ в Сирия, оповестява в Туитър, че мюфтията е " виновен за изтезания на мъже, дами и деца. Това животно е изнасилвало и убивало ".

ISIS Mufti Shifa al-Nima has been arrested. He was one of the main figures to order the butchering, executions, enslavement, rape, kidnapping and sale of non-Muslims and Muslims that opposed ISIS. He couldn’t fit in a police car, so they carried him in a pickup truck. pic.twitter.com/cSyl68Znx3
— Imam of Peace (@Imamofpeace) January 17, 2020
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР