Арестуваха четирима души, разпространявали незаконно тютюн. Искането за техния арест

...
Арестуваха четирима души, разпространявали незаконно тютюн. Искането за техния арест
Коментари Харесай

Арестуваха четирима за разпространение на нарязан тютюн

Арестуваха четирима души, разпространявали нелегално тютюн . Искането за техния арест е на Апелативна профилирана прокуратура, оповестиха от Спецсъда.

Четиримата са избрани като участници в проведена незаконна група от село Абланица, Гоцеделчевско. Те държали и разпространявали нелегално нарязан тютюн в огромни размери. Петият участник в групата е на независимост с парична гаранция, с цел да може да поставя грижи за децата си . Досъдебното произвеждане е формирано в края на ноември 2017 г.

Участниците в групата са арестувани на 26 юни 2018 година при профилирана интервенция на ГДБОП, РЗ БОП-Благоевград и Специализираната прокуратура.

Първата правосъдна инстанция наложи на ръководителя на групата мярка за неотклонение " Домашен арест ", а на участниците - парични гаранции. След митинг от Спецпрокуратурата пред Апелативния профилиран углавен съд четирима към този момент са в ареста.

Според събраните доказателства групата е работила при висока нелегалност и синхрон в дейностите на участниците. По време на интервенцията по задържането е намерено " индустриалното " помещение, в което е намерено огромно количество нарязан, пакетиран и етикиран тютюн . Според известие на Министерство на вътрешните работи то било 1 звук. Открити са четири машини за рязане, голям брой празни пакети с сложени етикети с марка на тютюн, товарителници на куриерска плантация, мобилни апарати, СИМ карти и други

На част от пакетите са били залепени товарителници на куриерски компании за експедиция към разнообразни консуматори.

Групата изкупувала недопечен тютюн от производители. Клиентите са набирани основно по интернет. Заявките си за нарязан тютюн те подавали онлайн, като желаните количества били най-често по 1 кг .

На ден групата изпращала до 150 колета, като цената за кг нарязан тютюн варирала сред 35 и 40 лева , според от сорта и качеството.

Загубата за бюджета в тази ситуация е забележителна, доколкото акцизната ставка за кг нарязан тютюн за цигари и лула е 152 лева, разясняват от Спецпрокуратурата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР