Арестуваха бившия външен министър на Украйна Леонид Кожара, съобщи РИА

...
Арестуваха бившия външен министър на Украйна Леонид Кожара, съобщи РИА
Коментари Харесай

Арестуваха бивш външен министър на Украйна по подозрение за убийство на бизнесмен

Арестуваха някогашния външен министър на Украйна Леонид Кожара, заяви РИА Новости. Шевченковския областен съд на Киев дефинира за Кожара арест до 25 май по съмнение в ликвидиране на предприемача Сергей Старицки. Съдът дефинира 500,5 000 $ гаранция за някогашния външен министър.

Бившият външен министър бе задържан в сряда. В четвъртък съдът в Киев стартира да преглежда неговата мярка за неотклонение. Обвинението искаше да бъде в ареста за два месеца.

Според следователите, Кожара и брачната половинка му се пробвали да инсценират самоубийство на Старицки, само че ситуацията на тялото демонстрира, че той не е могъл да се самоубие.

Леонид Кожара е посланик, на няколко пъти народен представител от Върховната рада (парламента на Украйна), член на Партията на районите на Украйна. Той бе външен министър на Украйна от 24 декември 2012 година до 23 февруари 2014 година, някогашен ръководител на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) и на Организацията за Черноморско икономическо съдействие (ОЧИС). /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР