Арестуваха българин за разпространение на детско порнографско съдържание. Това бе

...
Арестуваха българин за разпространение на детско порнографско съдържание. Това бе
Коментари Харесай

Разбиха сайт за детска порнография, администриран в България

Арестуваха българин за разпространяване на детско порнографско наличие. Това бе обявено на брифинг по отношение на извършена интернационална интервенция на Отдела за следствие на високи технологии към Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, заяви Нова тв.

„ Работихме взаимно с сътрудниците от Департамента по правораздаване и вътрешна сигурност на Съединени американски щати. Задържан е български жител с букви П.В., на 48 години. Той е упрекнат в реклама и разпространяване на детска порнография. Действал е като админ на уебсайт, който съдържал над 4,5 млн. фотоси и видеоклипове с деца на възраст от 6 до 10 години. Повечето от децата са от Молдова и Украйна”, съобщи шефът на Национална следствена служба Борислав Сарафов.

„ В хода на следствието е открито, че арестуваният е осъществявал цялостната поддръжка на уеб страницата, провел е качването, поддържането на материалите, както и достъпа на членовете и клиентите на този уебсайт. Такива са били жители от над 101 страни ", сподели още той.

Реализираните доходи от уеб страницата възлизат на 9,5 млн. $, като задържаният българин е получил половин милион от тези пари.

„ Мъжът ще бъде предаден на съд в Съединени американски щати, където го чака присъда от най-малко 50 години затвор. Честно казано, избираме да го съдят там. Ние тук ще преследваме българите, които са ползватели на този уебсайт. Никой да не си мисли, че е неизвестен. Следим всичко, знаем кои са и къде се намират”, уточни Сарафов.

„ Задържаният е част от интернационална група. Той е админ на този уебсайт, над него обаче има началник, хора, които перат парите. Ще бъдат повдигнати обвинявания и на други лица, които са американци”, добави той.

„ Лицето е арестувано за период до 72 часа, следва мярката да бъде гледана в Софийския градски съд. Съгласно съглашението за екстрадиция сред България и Съединени американски щати, чакаме произнасянето на съда. След това, в 60-дневен период, следва да постъпят истинските документи за екстрадиция от американското Министерство на правораздаването и да бъде прегледано още веднъж от съда по същество”, съобщи завеждащият отдел „ Международен “ във ВКП Цветомир Йосифов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР