Арестуваха българин, издирван за измами от властите в Австрия. На

...
Арестуваха българин, издирван за измами от властите в Австрия. На
Коментари Харесай

Задържаха българин на яхта в Поморие, издирван от властите в Австрия


Арестуваха българин, търсен за измами от управляващите в Австрия. На 22 юли е издадена Европейска заповед за арест, с която е разгласен за интернационално търсене, осведоми прокуратурата в Бургас

Той е арестуван за 72 часа.

Българинът Полихрон Луков, който е на 53 година, е задържан от органите на реда на яхта в Поморие през днешния ден преди обяд, прецизираха от пресцентъра на прокуратурата, написа Българска телеграфна агенция. Той е осъждан, само че оправдан. По време на задържането си през днешния ден в началото се е показал за непознат жител. Твърдял е, че не знае български език и е изискал преводач от френски или испански.

В заповедта е посочено, че българинът е набавял и предоставял подправени, изключително предпазени персонални документи - дипломатически паспорти на непознати жители, както и испански персонални карти на част от тях. Пред потърпевшите българинът се представял с друга идентичност, въвеждайки ги в подвеждане, че е дипломат на Федерация Сейнт Китс и Невис.

Той заблуждавал жертвите си, че може да присъди дипломатически статут, както и да им издаде задгранични паспорти и автомобилни регистрационни номера. Измамените непознати жители са повече от 10. Общата стойност на настъпилата вреда възлиза на 334 000 евро.

Утре следва Окръжна прокуратура - Бургас да изиска от съда във връзка с Луков да бъде постановена мярка за неотклонение " задържане под стража “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР